سایر مقالات

انواع هارد اکسترنال

هارد اکسترنال دستگاهی برای ذخیره اطلاعات است که آن را به واسطه رابط به دیگ دستگاه‌ها مثل کامپیوتر و لپ تاپ وغیره وصل می‌کنند. از آنجایی که امروزه حافظه اغلب دستگاه‌ها مثل تلفن‌های همراه پاسخگو این حجم از اطلاعات و داده‌ها نیست، پس وجود وسیله‌ای مثل هارد برای همه لازم است.

فرقی نمی‌کند که عکاس، گیمر و در کل فردی با حجم اطلاعات بالا باشید کافیست یک هارد تهیه کنید تا اطلاعات شما را ذخیره کند. البته این دستگاه انواع مختلفی دارد و به همین دلیل هنگام انتخاب آن باید حواس جمع باشید تا بهترین را با توجه به شرایط خود تهیه کنید.

با ویژگی‌های انواع هارد اکسترنال آشنا شوید.

با خرید هارد اکسترنال شما می‌توانید به راحتی داده‌ها را ذخیره کنید. این دستگاه به معنای واقعی کلمه می‌تواند برای خیلی از افراد و با شرایط متفاوت مفید واقع شود. در ادامه به بررسی ویژگی‌های این وسیله می‌پردازیم دلایلی که باعث می‌شود برای ذخیره اطلاعات آن را انتخاب کنید. شما می‌توانید در مقاله دیگری از این سایت به مطالعه مراحل صادرات و واردات کالا بپردازید.

پشتیبانی سریع اطلاعات

یک هارد باید توانایی پشتیبان‌گیری اطلاعات را داشته باشد و همچنین از داده‌ها نسخه پشتیبانی ایجاد کند تا اگر به هر دلیلی اطلاعات پاک شد بتوان آن‌ها را برگرداند. در هاردهای اکسترنال این ویژگی به خوبی مشاهده می‌شود.

ایجاد فضای ذخیره سازی برای دستگاه

در صورتی که دستگاه شما فضای کافی در اختیار نداشته باشد با وجود این هارد فضای ذخیره سازی اضافی ایجاد خواهد شد. در نتیجه شما می‌توانید اطلاعاتی مثل ویدئو، تصاویر، صداها وغیره را به راحتی ذخیره کنید.

انتقال سریع و راحت داده‌ها

هارد اکسترنال قابلیت انتقال سریع داده ها را دارد که به واسطه آن‌ها می‌توان داده‌ها را بین دستگاه‌ها به راحتی منتقل کرد؛ علاوه بر آن یک دستگاه امن برای ذخیره سازی اطلاعات به شمار می‌رود. به واسطه این دستگاه می‌توانید فایل‌ها را به دستگاهی دیگر منتقل کنید و یا به اشتراک بگذارید.

معرفی انواع هارد اکسترنال

هارد اکسترنال در انواع مختلفی وارد بازار می‌شود که آن‌ها را بر اساس اندازه، ظرفیت و ویژگی‌های فنی دیگر به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌کنند. در ادامه به معرفی معروف‌ترین نوع اکسترنال هارد خواهیم پرداخت:

هارد اکسترنال

هارد دیسک اکسترنال HDD

هارد دیسک اکسترنال از تکنولوژی مکانیکی برخوردار است که یک دیسک چرخان دارد. این نوع هاردها از رابط USB 3.0 و یا USB-C پشتیبانی می‌کنند که برای اتصال آن به کامپیوتر باید از این رابط‌ها استفاده کرد. این نوع هارد را به کسانی که برای ذخیره سازی اطلاعات به فضای زیادی نیاز دارند پیشنهاد می‌کنیم‌.

هارد دیسک معمولی SSD

در هارد دیسک معمولی اکسترنال هیچ قطعه مکانیکی برای ذخیره اطلاعات وجود ندارد. یکی از ویژگی‌های برتر این هاردها نسبت به HDD سرعت بالا و ایمنی بیشتر است که هارد SSD از روابط متنوعی نیط پشتیبانی می‌کند. هارد دیسک معمولی برای اجرا برنامه‌ها و انتقال سریع داده‌ها مناسب است.

هارد اکسترنال RAID

در این دستگاه از تکنولوژی RAID استفاده می‌شود که باعث بهبود و افزایش عملکرد و ایجاد پشتیبانی از اطلاعات می‌شود. در این هاردها دو درایو و گاها حتی به تعدادی بیشتری درایو وجود دارد که این دستگاه اطلاعات را میان درایو‌ها توزیع می‌کند. برای افرادی که برای کار و حرفه خود به دنبال دستگاهی برای ذخیره اطلاعات هستند این مدل را پیشنهاد می‌دهیم که عملکرد مناسبی دارد.

هارد اکسترنال حافظه فلش

در این دستگاه‌ها برای ذخیره داده‌ها از حافظه فلش استفاده می‌شود که به همین دلیل آن را با این عنوان می‌شناسند. این دستگاه خیلی کوچک و سبک است که از رابط USB به عنوان وسیله‌ای برای اتصال به سایر دستگاه‌ها استفاده می‌کند. این نوع هارد اکسترنال برای ذخیره اطلاعات کمتر مناسب است که به راحتی داده‌ها را منتقل می‌کند.

هارد اکسترنال شبکه‌ای

این دستگاه از طریق شبکه به شبکه‌های خانگی، اداری و موسسات وغیره متصل می‌شود. می‌توان از آن به منظور یک ذخیره سازی مشترک برای چند کامپیوتر و دستگاه‌های دیگر استفاده کرد. اتصال این هارد به واسطه اتصال به روتر یا شبکه است.

هارد اکسترنال RAM SSD

این نوع از هارد اکسترنال از تکنولوژی رم اس دی استفاده می‌کند که به عنوان دستگاهی با سرعت بالا و دسترسی سریع به اطلاعات استفاده می‌شود. به افرادی که در حوزه ادیت و گرافیست فعالیت می‌کنند و به سرعت بالا نیاز دارند این نوع هارد پیشنهاد می‌شود.

معرفی انواع ظرفیت‌های هارد اکسترنال

یکی از عواملی که بین انواع هارد اکسترنال تفاوت ایجاد می‌کند، ظرفیت آن‌ها است. این دستگاه در ظرفیت‌ها کم تا بسیار بزرگ هم در بازار وجود دارد. انتخاب میزان ظرفیت هارد بستگی به نیاز و بودجه شما دارد. در ادامه به معرفی انواع ظرفیت‌های هاردهای اکسترنال می‌پردازیم.

ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت تا ۱ ترابایت

این نوع هاردها جزو دستگاه‌هایی با ظرفیت‌ کم هستند که بیشتر برای کسب و کارهای کوچک و حجم داده‌های کمتر مناسب است. در حقیقت از این دستگاه به منظور حافظه افزونه استفاده می‌کنند که قابلیت پشتیبانی از فایل‌های محدودی را دارد‌.

ظرفیت ۲ تا ۴ ترابایت

با توجه به حیطه کاری خودتان باید اقدام به تهیه هارد با ظرفیت مشخص کنید تا نیازتان به منبع ذخیره اطلاعات بر طرف شود. مثلا اگر به منبعی برای ذخیره تصاویر، ویدئو وغیره با کیفیت عالی دارید به سراغ هارد اکسترنالی با ظرفیت ۲ تا ۴ ترابایتی بروید.

ظرفیت ۵ تا ۸ ترابایت

داده‌های بزرگ مثل آلبوم آهنگ، ویدئوهای پر حجم و پروژه‌های متعدد را می‌توانید در هاردی با این ظرفیت ذخیره کنید. در حقیقت این دستگاه ویژه افرادی است که در مصارف تجاری فعالیت می‌کنند.

معرفی انواع سرعت هارد اکسترنال

سرعت هاردهای اکسترنال بستگی به فاکتورهای متعددی دارد که شامل عملکرد و سرعت انتقال داده است. البته به طور کلی سرعت هاردهای اکسترنال توسط چند عامل تعیین می‌شود که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.

نوع هارد

به طور کلی هاردهای اکسترنال را به دو دسته هارد دیسک یا HDD و هارد دیسک معمولی SSD تقسیم می‌کنند که سرعت SSD از هارد دیسک بیشتر است. در واقع در هارد دیسک معمولی به راحتی می‌توان به داده‌ها دسترسی پیدا کرد؛ چراکه در حالت الکترونیکی و بدون حضور قطعه‌های متحرک فعالیت می‌کند.

سرعت چرخش

سرعت چرخش دیسک در سرعت آن تاثیر گذار است. سرعت چرخش فقط برای هارد دیسک تعریف می‌شود که سرعت رایج برای آن شامل ۵۴۰۰ دور در دقیقه و ۷۲۰۰ دور در دقیقه است. هارد دیسک HDD با ۷۲۰۰ دور در دقیقه سریع‌تر عمل می‌کند.

رابط اتصال

نوع رابط اتصال نیز یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در سرعت هارد است. برای مثال سرعت رابط USB 3.0 و USB 3.1 Gen 1 به مراتب بالاتر از رابط USB 2.0 است‌. از طرف دیگر تکتولوژی‌های هارد هم در سرعت آن تاثیر می‌گذارد.

کیفیت و مدل هارد

برخی از هاردها کیفیت بالاتری نسبت به دیگر مدل‌ها دارند و به همین دلیل از سرعت بیشتری برخوردار هستند. از طرف دیگر بعضی از هارد اکسترنال‌های خارجی مثل SSD به مراتب سرعت بالاتری نسبت به سایر نمونه‌ها دارند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا