عملیات طوفان الاقصی ؛ حمله دیدنی نیروهای مقاومت به صهیونیست ها
شنبه صبح حماس با عملیاتی غافلگیرانه و از پیش طراحی شده به نام عملیات طوفان الاقصی به شهرک های صهیونیستی نشین و همچنین به مناطق نظامی از جمله پایگاه یگان نیروی دریایی اسرائیل حمله کرد. در این حمله نیروهای مقاومت از زمین با منفجر کردن دیوارهای کشیده شده توسط صهیونیست ها در مرز های فلسطین اشغالی به نیروهای نظامی اسرائیل هجوم بردند و توانستند بیش از ۳۵ صهیونیست را به اسرات درآورند. اما غافلگیرترین و مهیج ترین حمله از دریا با قایق و از آسمان با پاراگلایدر بود. طبق گزارش های منتشر شده نیروهای مقاومت توانستند تعدادی از فرماندهان اسرائیل را به اسارت در بیاورند. در ویدیو زیر حمله نیروهای مقاومت از دریا، آسمان و زمین را خواهید دید.
عملیات طوفان الاقصی
آخرین آخبار عملیات طوفان الاقصی
در جریان نبردهای بین گروه های مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل، تاکنون بیش از 700 اسرائیلی کشته، بیش از 2300 اسرائیلی زخمی و دست کم 200 اسرائیلی به اسارت نیروهای فلسطینی درآمدند. درگیری ها در سدروت، مناطق اطراف کیسوفیم، مفالسیم، کفار آزا، نهال اوز، کفار آزا و ماگن ادامه دارد. ابوعبیده، سخنگوی گردان های القسام از نفوذ گروهی دیگر از نیروهای فلسطینی به شهر عسقلان و درگیری مسلحانه آنها با نیروهای امنیتی و ارتش اسرائیل خبر داد. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که تعداد 413 فلسطینی به این شهر رسیده است. از آغاز عملیات طوفان الاقصی و حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه، 78 کودک و 41 زن کشته و 2300 تن دیگر زخمی شدند.
نشریه های صهیونیستی درباره عملیات طوفان الاقصی چه می گویند؟
به نقل از جروزالم پست: رسانههای طرفدار ایران حمله غافلگیرانه گسترده به اسرائیل را «طوفان» یا «سیل» نامیدند و آن را ستایش کردهاند. بر اساس گزارش المیادین، که طرفدار ایران است، محمد دیف، فرمانده حماس، خواستار حملات بیشتر و تشویق حملات علیه اسرائیل از داخل فلسطین اشغالی شده است.
المیادین و همچنین رسانه های ایرانی مانند تسنیم نیوز همه جزئیات این حمله گسترده را منتشر کرده اند. این نشان دهنده درگیری گسترده محور ایران در موج شلیک موشک و حملات صبح شنبه است. المیادین گفت که دیف عملیات «طوفان الاقصی» را در پاسخ به «اشغال» و سیاست های اسرائیل در بیت المقدس اعلام کرده است. او به ادعاهایی اشاره کرد که زنان در اورشلیم مورد تعرض قرار گرفته اند.
المیادین مدعی شد: در پاسخ به عیاشی اشغالگران در مسجد الاقصی و کشیدن زنان در صحن های آن، رهبر حماس گفت که 5000 موشک به سمت اسرائیل شلیک شده است. خشم الاقصی و ملت ما امروز در حال انفجار است. وی مدعی شد که مسجد الاقصی “هتک حرمت” شده و به اسرائیل “اخطار” داده شده است.
همین رسانه حامی ایران گفته است که تروریست های حماس تروریست ها در کرانه باختری را تشویق کرده اند که «عملیات خود را علیه شهرک ها سازماندهی کنند و اشغالگر را جارو کنند».
آنها همچنین از تروریست ها خواستند که همین کار را انجام دهند “در نقب، جلیل و مثلث برای حرکت و مقابله با اشغالگر در همه جا… امروز اسلحه های خود را بیرون بیاورند و هر که اسلحه ندارد، یک چاقو بیرون بیاورد. خبرگزاری تسنیم ایران نیز این حملات را برجسته کرده است. در پستی در صفحه اصلی خود جزئیات شلیک موشک و سایر حوادث در مرز غزه و همچنین برجسته کردن حرکت اسرائیل به سمت وضعیت جنگی را نشان داد. رسانه های ایران از نزدیک تحولات را دنبال می کنند و حملات تروریستی غزه را تحسین می کنند.
بزرگترین حمله با رمز عملیات طوفان الاقصی به رژیم صهیونیستی در 50 سال گذشته بود. این حمله مهاجمان جنگ یوم کیپور 1973 را آزار می دهد. این اتفاق 50 سال و یک روز پس از آن رخ داد که نیروهای مصر و سوریه اسرائیل را غافلگیر کردند. دیپلمات های اروپایی با بستن چشم بر جنایات صهیونیست ها این عملیات را محکوم کردند.
این حمله توسط برخی کشورهای اروپایی از جمله بلژیک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا و لهستان محکوم شد. در این میان برخی کشورها از هر دو طرف دعوت به خویشتنداری کردند. وزارت خارجه قطر با صدور بیانیهای اعلام کرد که اسرائیل به تنهایی مسئول تشدید خشونتها با مردم فلسطین است.
این بیانیه از هر دو طرف خواست حداکثر خویشتنداری را به خرج دهند و از جامعه بین المللی می خواهد که از استفاده اسرائیل از این رویدادها به عنوان بهانه ای برای آغاز جنگی نامتناسب علیه غیرنظامیان فلسطینی در غزه جلوگیری کند. میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: «ناگفته نماند که ما همیشه خواستار خویشتنداری هستیم.
خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داد، وزارت عربستان سعودی خواستار «توقف فوری خشونت» میان اسرائیل و فلسطینی ها شد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفت: ما از همه طرف ها خواستار خویشتنداری هستیم.
وزارت خارجه مصر خواستار اعمال حداکثر خویشتنداری و پرهیز از قرار دادن غیرنظامیان در معرض خطر بیشتر شد.
یحیی رحیم صفوی مشاور رهبر انقلاب اسلامی حمایت ایران از عملیات طوفان الاقصی را اعلام کرد.
رحیم صفوی، فرمانده پیشین سپاه گفت: ما تا آزادی فلسطین و قدس در کنار مبارزان فلسطینی خواهیم ماند.
حزبالله لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد که اوضاع غزه را از نزدیک دنبال میکند و «در تماس مستقیم با رهبری مقاومت فلسطین است».
صالح العاروری معاون رئیس حماس به الجزیره گفت که این گروه تعداد زیادی اسیر اسرائیلی از جمله مقامات ارشد را در اختیار دارد. او گفت که حماس به اندازه کافی اسیر دارد که اسرائیل را وادار کند همه فلسطینی ها را در زندان های خود آزاد کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، محمود عباس، رئیسجمهور فلسطین گفت: مردم فلسطین حق دارند در برابر «ترور شهرکنشینان و نظامیان اشغالگر» از خود دفاع کنند.
محمد دیف، رئیس گردان های عزالدین قسام (IQB) حماس گفت که شلیک راکت آغاز عملیات طوفان الاقصی است و از فلسطینیان در همه جا خواست تا با اشغالگران اسرائیل مبارزه کنند. دیف این عملیات را «پاسخی» به هتک حرمت مسجد الاقصی خواند. دیف افزود: زنان در مسجدالاقصی مورد حمله قرار گرفتند و حرمت اماکن اسلامی با وجود اینکه قبلاً به صهیونیستها هشدار داده بودیم، نقض شد.
چرا موساد از عملیات طوفان الاقصی غافگیر شد؟
به نقل از روزنامه شرق ؛ عملیات که برای اولین بار شامل حمله نظامی زمینی و دریایی از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی بود. بیشک این اتفاق با هر عینکی که مورد بررسی قرار گیرد، باید بهعنوان یک غافلگیری تمامعیار از آن یاد شود؛ چراکه تقریبا هیچ کارشناس، تحلیلگر و رسانهای نمیتوانست وقوع چنین عملیاتی در این سطح را پیشبینی کند. نهتنها محافل تحلیلی و رسانهای که حتی نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی هم در یک شوک بزرگ قرار گرفتند تا جایی که در نتیجه این عملیات و تا لحظه تنظیم این گزارش به گفته شبکه ۱۲ اسرائیل ۱۰۰ نفر کشته و بیش از ۸۰۰ نفر مجروح شدهاند. البته ایرنا به نقل از وزارت بهداشت آمارهای بیشتری را مطرح کرد؛ چنانکه در گزارشش به کشتهشدن ۱۵۰ نفر اشاره دارد و احتمال افزایش آنها در ساعات آینده وجود دارد.
عملیات توفان الاقصی یک عملیات پیچیده به لحاظ نظامی و همچنین از منظر اطلاعاتی و عملیاتی است. این عملیات که عنصر غافلگیری در آن مشهود بود موجب شکست اطلاعاتی سازمانهای اطلاعاتی سازمانهایی چون موصاد، شینبت، شاباک و آمان است که نتوانستند تحرکات عملیاتی حماس و جهاد اسلامی را رصد و رهگیری کنند. این یک شکست بزرگ اطلاعاتی برای اسراییل تلقی میشود. از سوی دیگر به لحاظ عملیاتی، تشکیل یک جبهه و یک اتاق جنگ مشترک با شرکت همه جنبشهای مبارز فلسطینی نشان میدهد که اراده مقاومت نزد همه فلسطینیها بالاست؛ ضمن اینکه به لحاظ تاکتیکی هم دستاوردهای قابل توجهی خلق شده است چرا که در عرض ۸ ساعت ۵ هزار موشک نقطهزن و ۱۰۰ پهپاد رادارگریز از سوی حماس و جهاد اسلامی به سمت مراکز حساس نظامی – اقتصادی اسراییل پرتاب شده است.