طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه، نذری و مجلسی [حتما امتحان کنید]
اگر می خواهید یک خورش قیمه بی نظیر، خوشمزه و جا افتاده تهیه کنید که تا مدت ها تمام اقوام و آشنایان از آن تعریف کنند، با ما همراه باشد.
از نظر بنده خورش قیمه علاوه بر رنگ و لعاب باید طعم دلپذیری نیز داشته باشد و به خوبی جا افتاده باشد. خورش قیمه،یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی می باشد. این خورشت خوشمزه، در بین خانواده های ایرانی از محبوبیت خاصی برخوردار است.
این خورش لذیذ و خوشمزه ،علاوه براینکه در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد ،به عنوان یک غذای مناسبتی برای ایام مذهبی ومناسبت های خاص به عنوان غذای نذری در بین مردم پخش می شود. خورشت قیمه را می توان به صورت قیمه بادمجان ،قیمه سیب زمینی و یا قیمه لا پلو تهیه کرد.
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه
مواد تشکیل دهنده خورش قیمه ،گوشت، لپه، لیمو عمانی ،پیاز و زعفران می باشد. توجه کنید مواد اولیه مرغوب به طور حتم می تواند تاثیر بسزایی در طعم و رنگ غذا بدهد واز این رو سعی کنید از مواد اولیه نسبتا با کیفیت استفاده کنید. البته برای مراسم های مذهبی استفاده از مواد اولیه گران قیمت امکان پذیر نیست ولی می توانید با کمی پرس و جو با کمترین قیمت مواد مرغوبی را تهیه کنید.
توجه داشته باشید هر چقدر برای خورش قیمه زحمت بکشید اما از لپه دیر پخت استفاده کنید تمام زحمات شما بر باد می رود. حال در زیر به طرز تهیه خورشت قیمه می پردازیم :
مواد لازم خورش قیمه برای ۴ نفر:
مواد اولیه لازم | خورش قیمه |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
لپه | ۲۰۰گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
نمک و فلفل سیاه و ادویه | به اندازه کافی و مزاج خانواده |
جز هندی | به مقدار کمی |
چوب دارچین | یک عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
چوب دارچین | یک عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم و بودجه خانواده |
روغن | به مقدار کافی |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذا خوری |
مدت زمان پخت | ۴ ساعت |
مرحله اول برای تهیه خورش قیمه:
ابتدا لپه را به خوبی پاک کرده ،سپس به مدت دو ساعت در آب ولرم خیس کنید، نکته مهم؛ بهتر است هر نیم ساعت آب لپه ها را تعویض کنید .حال پس از گذشت دو ساعت لپه ها را در قابلمه ای جداگانه روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید، سپس پس از اینکه چند تا جوش خورد درون آبکش ریخته و آبکشی می کنیم این کار باعث می شود هم بوی بد لپه گرفته شود و هم کف حاصل از آن خارج شود.
مرحله دوم برای تهیه خورش قیمه:
در قابلمه ای که میخواهیم خورشت را بپزیم، روغن ریخته و پیازها را که به صورت نگینی ریز خورد کردیم داخل روغن می ریزیم و میگذاریم کمی نرم و شیشه ای شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به همراه تمام ادویه (جز هندی حتما باید کمی تفت بخورد) داخل پیاز ریخته و کمی تفت می دهیم. حال نوبت اضافه کردن گوشت که به صورت قیمه ای ریز خورد کرده و شسته ایم می باشد. پس از اینکه گوشت را اضافه کردیم با پیازو ادویه تفت میدهیم تا رنگ گوشت کمی تغییر کند.
مرحله سوم برای تهیه خورش قیمه:
در این مرحله نوبت به اضافه کردن لپه می باشد .پس از اضافه کردن لپه چند دقیقه مواد را با هم تفت می دهیم تا با هم به خوبی ترکیب شوند .
مرحله چهارم تهیه خورش قیمه:
در اینجا مقداری از زعفران دم کرده را به موادتان بزنید تا در حین پخت عطر خوبی به غذایتان بدهد.
مرحله پنجم تهیه خورش قیمه:
در این مرحله رب را به مواد اضافه می کنیم و با مواد تفت میدهیم تا رنگ روغن قرمز شود و به اصطلاح بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله ششم خورش قیمه:
پس از اضافه کردن رب، چوب دارچین را داخل خورشت انداخته و سپس روی مواد آب گرم ریخته و حرارت گاز را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب خورشت جوش آمد حرارت را کم کرده تا خورشت به آرامی بپزد و جا بیفتد.
مرحله هفتم خورش قیمه:
حال لیمو عمانی ها را با چنگال چند سوراخ کرده و یا با چاقو از وسط نصف می کنیم و درون ظرف مناسبی با مقداری آب گرم به مدت نیم ساعت خیس می کنیم. بهتر است دانه های لیمو عمانی را در بیاوریم این کارها باعث میشود تلخی لیمو عمانی گرفته شود.
مرحله هشتم تهیه خورش قیمه:
پس از اینکه گوشت و لپه پخت، لیمو عمانی را به همراه نمک به خورشت اضافه کرده و میگذاریم یک ساعت دیگر هم بپزد. در یک ربع آخر که خورشت کاملا جا افتاد و آب خورشت به اندازه بود (نه خیلی سفت و نه خیلی آبکی ) یک قاشق غذا خوری زعفران به همراه کمی گلاب در خورشت ریخته و شعله را خاموش کنید.
مرحله نهم:
سیب زمینی ها را شسته، پوست بگیرید و به صورت نازک خلالی کنید، سپس چند بار شسته تا نشاسته آن از بین برود، بعد با دستمالی تمیز خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
نکات مهم تهیه خورش قیمه
❗️در این خورشت، هرگز از پودر دارچین استفاده نکنید چون رنگ خورشت شما تیره می شود.
❗️هرگز به جای لیمو عمانی از آب لیمو استفاده نکنید چون طعم و رنگ خوبی به غذای شما نمی دهد.
❗️لیمو عمانی را بعد از پخت لپه و گوشت اضافه کنید چون اگر زودتر این کار را انجام دهید خورشت شما ممکن است تلخ شود.
❗️می توانید برای طعم بهتر و لعاب بیشتر از عصاره گوشت هم استفاده کنید.
❗️حتما سعی کنید از گوشت گوسفندی استفاده کنید و آن را به تکه های متوسط خورد کنید، نه خیلی ریز نه خیلی درشت.
❗️ لپه را حتما تفت دهید زیرا مانع له شدن لپه در حین پخت می شود.
❗️رب گوجه را حتما به طور کامل تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و هم رنگ زیبایی به خورشت بدهد.
❗️می توانید برای عطر بیشتر پودر گل محمدی به مقدار کمی بریزید.
❗️می توانید لپه را جداگانه پخته و پس از پخته شدن آب آن را دور بریزید و بعد از اینکه گوشت شما پخت لپه را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد.
❗️میتوانید به جای سیب زمینی از بادمجان سرخ شده هم استفاده کنید. بادمجان ها را پوست بگیرید، کمی نمک بزنید و بگذارید درون آبکش تا آب و تلخی بادمجان از بین برود، سپس با دستمالی تمیز بادمجانها رو خشک کنید و درون کمی ماست بمالید و درون روغن داغ سرخ کنید. ❗️ماست مالیدن به بادمجان ها باعث میشود روغن کم تری جذب بادمجان ها شود .حال نیم ساعت که مانده خورشت آماده شود و جا بیفتد بادمجان ها را دورن خورشت ریخته و میگذاریم تا بپزد. بعد از نیم ساعت با چنگال بادمجان ها را تست می کنیم اگر پخته بود شعله را خاموش می کنیم اگر بادمجان ها زیاد بپزد له می شود و ظاهر خورشت شما را زشت می کند.
شما می توانید به دلخواه و سلیقه ی خودتان هر ادویه را کم و یا زیاد کنید و یا اصلا اضافه نکنید. اما این خورشت هر چه عطرو بوی بهتری داشته باشد مطمئنا خوش مزه تر می شود.
اصل این خورشت با گوشت گوسفندی می باشد، اما اگر افرادی منع مصرف گوشت قرمز دارند، می توانند به جای گوشت گوسفندی از سینه مرغ استفاده کنند. (از نظر بنده اصلا پیشنهاد نمی شود) طوری که سینه مرغ را شسته و به صورت تکه های کوچک برش داده و از آن در داخل خورشت استفاده کنند.
حالا خوش قیمه شما آماده شده و می توانید در کنار خانواده نوش جانتان کنید و لذت ببرید. در نهایت، فراموش نکنید آشپزی نیاز به صبر و علافه دارد و طبق تجربه انواع خورش باید با شعله کم و درمدت بیش از ۴ ساعت پخته شود تا کامل جا بیفتد.
مطالب بیشتر؛
اپل واچ سری 9 با رنگ جدید صورتی به زودی معرفی می شود
راهنمای خرید بهترین سرخ کن ارزان قیمت برای سرخ کردن سیب زمینی
بهترین سریال های ترکی (56 سریال ترکیه ایی برتر)
شیائومی 13 اولترا؛ معرفی ویدئویی، مشخصات، بررسی، معایب و مزایا