راهنمای خرید هدفون بی سیم: مهمترین نکات در خرید هدفون
خرید هدفون بی سیم مناسب در میان انبوهی تنوع محصولات دیجیتال می تواند باعث سر درگمی شود. به همین دلیل، در این مطلب می خواهیم به مهمترین نکات در هنگام خرید هدفون بی سیم اشاره کنیم، پس تا انتها همراه سوکت مگ باشید.
با آمدن گوشی های هوشمند وسایل و ابزار جدیدی به ملزومات زندگی ما اضافه شده اند، اگر اهل موسیقی باشید حتما باید در خانه هندزفری و هدفون داشته باشید چون این وسایل برای استفاده و لذت از موسیقی بسیار کاربردی و مهم هستند و همان طور که میدانید خرید یک هدفون و هندزفری که صدای واضحی داشته باشه و از مواد اولیه نسبتا خوبی ساخته شده باشد کار راحتی نیست.
بیشتر مردم از گوش دادن به موسیقی خود در خلوت لذت می برند، آنها عاشق گوش دادن به آهنگ ها، کتاب های صوتی یا پادکست های مورد علاقه خود دراه محل کار یا در باشگاه ورزشی هستند، هدفون ها به بخش ضروری از زندگی روزمره ما تبدیل شده اند.
هدفون را بشناسید!
تاریخچه پیدایش هدفون به دوران قبل از دهه 1800 بر می گردد. اما در سال ۱۸۹۱ توسط یک مهندس فرانسوی هدفون ها پیشرفت کردند.
هدفون یک دستگاه سخت افزاری است که می تواند به رایانه، لپ تاپ، گوشی هوشمند، پخش کننده mp3 یا دستگاه دیگری متصل شود تا بدون ایجاد مزاحمت برای کسی در مجاورت، به طور خصوصی به صدا گوش دهد. هدفون با استفاده از دو بلندگو به یک باند صدا را به گوش شما می رساند.
هدفون دو بلندگوی کوچک است که باید به یک منبع مانند رایانه و کارت حافظ متصل شود تا صدا و موسیقی را به گوش شما برساند. هدفون های مدرن با فرمت بسیار کوچکتر نیز در دسترس هستند که در گوش قرار می گیرند و معمولاً ایربادز یا ایرپاد نامیده می شوند.
هدفون ها از دو دسته بی سیم و سیمی تشکیل می شوند. هدفون بیسیم یا (وایرلس) در عصر امروز یک وسیله ضروری برای گوش دادن به موسیقی و بازی است. هدفون های سیمی: بزرگترین مشکل این نوع محصولات کابل آنهاست، زیرا زمانی که در حال ورزش کردن، یا وقتی در حال حرکت هستید، کابل میتواند مانع کار شما شود.
اگر از آن دسته افرادی هستید که به موسیقی عشق می ورزید و عاشق گوش دادن به کتاب های صوتی و مووزیک هستید مهم است که تفاوت بین هدست، هدفون، هندزفری را بدانید.
اما ابتدا باید نیاز خود را از خرید هدفون بدانید تا بهترین گزینه را متناسب نیازمان انتخاب و تهیه کنیم. اگر در طول روز و در کارهای روز مره باید به تماس های بسیاری پاسخ بدهید و امکان استفاده از گوشی موبایل در هنگام مکالمات ندارید بهترین انتخاب برای شما هندزفری بلوتوث است.
اگر در زمان ورزش و فعالیت های شدید روزانه موزیک گوش میدهید و سیم هندزفری و هدفون دست و پا گیر شده است و اجازه فعالیت مناسب را به شما نمی دهد هدفون بی سیم می تواند بهترین انتخاب باشد. هدفون بیسیم در حال تبدیل شدن به یک وسیله ضروری برای گوش دادن به موسیقی و بازی است.
همچنین، اگر عاشق بازی های ویدیویی و یا یک گیمر حرفه ایی هستید می توانید هدست مخصوص بازی را تهیه کنید. با استفاده از هدفون های گیمینگ مجهز به صدای فراگیر نسل سوم ۷.۱ از آکوستیک واقعی لذت ببرید.
راهنمای خرید هدفون بی سیم
همان طور که می دانید محصولات و برند های متنوعی در بازار موجود میباشد که برای مقایسه قیمت باید فاکتور هایی دیگر را بررسی کرد. قیمت هدفون ها به عوامل زیادی از جمله مشخصات فنی، زمان مدت شارژدهی، برند، مواد اولیه، کیفیت پخش صدا، میزان نگهداری شارژ، ارگونومی، نوع اتصال و میکروفون بستگی دارد. برای خرید هدفون مناسب باید شناخت کافی از انواع آن متناسب با نیازهای خود داشته باشیم.
این موارد به تنهایی میزان رضایت شما را از خرید هدفون یا هندزفری مشخص نمی کند! بلکه نوع کاربری یک هدست بلوتوث و هدفون است که رضایت شما بعد از خرید را به دنبال خواهد داشت. با مشخص کردن بودجه، نوع استفاده و منبع صدایی که عموما هدفون به آن متصل می شود مواردی هستند که قبل از خرید باید به آن فکر کنید.
مهمترین نکات در خرید هدفون
قطر بلندگو
این یک ویژگی مهم است که در زمان خرید باید در نظر بگیرید. درایور یا قطر بلندگو هدفون عنصری است که سیگنال های الکتریکی صوتی را ارسال می کند و آنها را به امواج صوتی قابل شنیدن برای شنونده تبدیل می کند. درایورها معمولاً از آهنربا، سیم و دیافراگم تشکیل شده اند.
تولیدکنندگان معمولاً قطر بلندگو های مورد استفاده در تولید هدفون را بر حسب میلی متر مشخص می کنند. به طور کلی هرچه قطر درایور یا بلندگو بزرگتر باشد، کیفیت صدای تولید شده بهتر است. حداقل قطر بلندگو برای هدفون های استاندارد و معمولی باید ۴۰ میلی متر باشد و برای هدفون های حرفه ایی حداقل قطر بلندگو ۵۰ میلی متر می باشد.
مقاومت
بیشتر هدفون ها بر اساس الکترومغناطیس کار می کنند. بنابراین مهم است که بدانید مقاومت الکتریکی (یا امپدانس) چگونه بر کیفیت صدا هدفونی که می خواهید بخرید تأثیر می گذارد. امپدانس بر حسب اهم اندازه گیری می شود و قدرت هدفون را تحت تأثیر قرار می دهد، زیرا هر چه مقاومت بالاتر باشد، قدرت بیشتری برای تغذیه هدفون مصرف می شود.
هدفون های حرفه ایی و رده بالا امپدانس حداقل ۳۰۰ اهم و هدفون های معمولی امپدانس ۴۰ اهم و حتی کمتر دارند. هدفون های کم امپدانس به جریان بیشتری نیاز دارند که باعث ایجاد ارتعاشاتی می شود که به نوبه خود صدا تولید می کند. به همین دلیل، ممکن است هنگام استفاده از هدفون با امپدانس پایین، صدای خش خش در پس زمینه شنیده شود. بنابراین امپدانس در خرید هدفون بسیار مهم است.
حساسیت
در حالت ایده آل، هدفون ها با حساسیت صوتی خوب ساخته می شوند. حساسیت در هدفون به معنی؛ توانایی هدفون برای تشخیص صدا، حتی در کوچکترین تغییر ولوم میباشد. از حساسیت برای نشان دادن صدای بلند هدفون استفاده می شود.
حساسیت هدفون معمولاً بر حسب دسی بل اندازه گیری می شود. حساسیت نشان می دهد که چگونه یک سیگنال الکتریکی به طور موثر به یک موج صوتی تبدیل می شود.
برای درک بهتر این مفهوم از آنجایی که به سطوح مختلف صدا مربوط می شود، چند مثال می زنم، ترافیک عادی خودرو حدود ۸۱ دسی بل است، صدای جیغ یا صدای بلند حدود ۱۰۷ دسی بل است، در حالی که یک هواپیما در حال بلند شدن حدود ۱۳۲ دسی بل است. بیشتر هدفون ها در محدوده فشار صوتی ۸۵ تا ۱۲۰ دسی بل بر میلی وات تولید می شوند. هدفون هایی که حساسیت بالاتری دارند محبوب تر و قیمت بالاتری دارند. اگر به دنبال صدای بلند هستید هدفون های با حساسیت ۱۲۰ دی سی بل را انتخاب کنید.
محدوده فرکانسی
پاسخ فرکانس اصطلاحی است که برای نشان دادن محدوده فرکانس های صوتی که هدفون می تواند تولید کند استفاده می شود. پاسخ فرکانس معمولاً بر حسب هرتز اندازهگیری میشود، عدد بالاتر نشاندهنده فرکانسهایی است که نتهای بلند تولید میکنند و عدد پایینتر نشاندهنده میزان باس تولید شده است. اکثر هدفون ها دارای فرکانس ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز هستند، این مقدار با شنوایی انسان مطابقت دارد.
دستیار صوتی
بسیاری از هدفون ها میتوانند به دستگاه های دیگر متصل شوند و وضعیت باتری را بررسی کنند، به تماسها پاسخ دهند و تماسها را رد کنند. برخی از آنها به کاربران اجازه می دهند تا به دستورات صوتی به تلفن هوشمند، تبلت دسترسی داشته باشند. این کار استفاده از آنها را در هنگام آشپزی، رانندگی، ورزش یا کار آسان تر می کند.
فناوری بلوتوث پیشرفته
بلوتوث چندگانه یک ویژگی مفید و منحصر بفرد در هدفون ها است. آن دسته از هدفون هایی که با فناوری بلوتوث چندگانه عرضه می شوند به کاربران اجازه می دهند هدفون خود را به بیش از یک دستگاه متصل کنند. به عنوان مثال، یک هدست با بلوتوث چندگانه به راحتی به تلفن هوشمند، رایانه و لپ تاپ به طور همزمان متصل می شود.
میکروفون حذف نویز
شما نباید هیچ هدفونی بخرید که راهی برای خلاص شدن از شر نویز اضافی ارائه نمی کند. در غیر این صورت، موسیقی، تماس گیرنده یا بازی خود را نمی شنوید. حذف نویز با توجه به نویز محیط کار می کند و با فناوری خاصی آن را سرکوب می کند. همچنین برای گوش دادن به موسیقی یا کتاب های صوتی در یک اتاق شلوغ یا در وسایل حمل و نقل عمومی مفید است. به طور قطع تمایل ندارید مخاطب شما صدایتان را نامفهوم یا با نویز زیاد بشنود. حذف موثر نویز حداقل به دو میکروفون نیاز دارد پس حتما در زمان خرید به این نکته توجه کنید.
پشتیبانی از فناوری NFC
این فناوری به کاربران این امکان را می دهد که بدون نیاز به دسترسی به منوهای تنظیمات هدفون را به دستگاه متصل کنند. کاربران می توانند هدفون های مجهز به NFC را با دستگاه های مورد علاقه خود به سادگی با قرار دادن هدفون بر روی یا نزدیک تلفن هوشمند، تبلت، لپ تاپ متصل کنند. همچنین از طریق فناوری رمزگذاری ارتباطات بین دستگاه ها می تواند آنها را در عموم ایمن نگه دارد.
نویز کنسلینگ (ANC)
حذف نویز یکی از ویژگی های جدید در هدفونها است که کمکم جای خود را در هدفون های میانرده نیز باز کرده است؛ اگر از سر و صدای ترافیک و شهر خسته شدهاید، هدفونهای نویز کنسلینگ برای شما طراحی شده اند. هدفون های نویز کنسلینگ در دو نوع کلی پسیو و اکتیو طراحی و ساخته میشوند. در نوع پسیو، طراحی هدفون به گونهای است که صدای محیط به راحتی به گوش کاربر نرسد؛ استفاده از ایرپدهای باکیفیت در هدفون دور گوشی و استفاده از ایرتیپ با ابعاد مناسب در هندزفری تو گوشی از جمله این راهکارها است.
اما حذف نویز به روش اکتیو یا همان اکتیو نویز کنسلینگ (ANC) فناوری به مراتب پیشرفتهتری طلب میکند؛ استفاده از میکروفون برای دریافت موج صدای محیط و تولید موجی مخالف آن برای حذف نویز بیان سادهای از نوع عملکرد این فناوری است.
استفاده از حذف نویز به روش اکتیو نیاز به انرژی دارد و در هدفون بیسیم یا باسیم که باتری داخلی دارد، استفاده میشود. فناوری حذف نویز در میکروفون هم به کار گرفته میشود که موجب افزایش کیفیت صدا برای مخاطب در هنگام مکالمه یا بازی آنلاین خواهد شد.
کیفیت صدا
در زمان خرید هدفون هایی را انتخاب کنید قابلیت پخش صدای دالبی و استریو داشته باشند. این مدل ها کیفیت صدای مناسبی برای تماس های تلفنی و سایر عملکردهای اساسی دارند. نسخه استریو کیفیت صدای خوبی را در هر دو گوش با قیمت های مقرون به صرفه ارائه می دهد. برای بهترین کیفیت صدا، خریدارن باید به دنبال هدست هایی با صدای HD باشند.
برخی از سازندگان مدعی هستند که کیفیت صدای HD را در مکالمه فراهم میکنند یا از فناوری DSP بهره میبرند. این فناوری با پردازش دیجیتال سیگنال صوتی، افزایش کیفیت صدا را به ارمغان میآورد. حتما در زمان جستجو برای قیمت هدفون این مورد را در نظر داشته باشید.آنها بهترین کیفیت صدا را در اختیار شما قرار می دهند و تجربه لذت بخشی را برای شما به ارمغان می آورند.
طراحی محفظه
اولین جنبه ای که باید در مورد این دو نوع هدفون بدانیم، طراحی محفظه مورد استفاده است. هدفون های پشت بسته طوری طراحی شده اند که به طور کامل درایور را محصور کرده و به طور موثر صدای بیرون را مسدود می کنند. آنها برای گوش دادن به موسیقی در مکان های عمومی عالی هستند زیرا میزان سر و صدای بیرون را کنترل می کنند و سطح بالایی از حریم خصوصی را به کاربر ارائه می دهند.
یک هدفون با پشت باز دارای محفظه برای عبور سیگنال صوتی است. طراحی پشت باز اجازه نشت صدا را می دهد و اجازه می دهد تا سر و صدای بیرون به داخل وارد شود و می توانید برخی از صدای محیط بیرون را در یک هدفون پشت باز بشنوید.
باتری
عمر باتری فاکتور مهمی است که باید در خرید هدفون در نظر بگیرید. اگر به پریز برق و شارژر دسترسی دارید و می توانید باتری خود را به طور منظم شارژ کنید، عمر کوتاه باتری برایتان مهم نیست. با این حال، اگر نمی توانید اغلب آن را شارژ کنید یا حرفه ای دارید که در آن تمام روز دسترسی به پریز برق ندارید، باید به سراغ هدفونی بروید که عمر باتری بیشتری دارد.
در بیشتر موارد، هدفون های بزرگتر و حجیمتر نسبت به طراحیهای کوچکتر و شیکتر، عمر باتری بیشتری دارند. با این حال برخی از مدلهای گرانقیمت و جمعوجور دارای عمر باتری عالی هستند.
نشتی صدا
سطح عایق صوتی یک هدفون پشت بسته در مقایسه با هدفون های پشت باز می تواند ۱۰ تا ۴۰ دسی بل باشد. طراحی محفظه به طور معمول فرکانس های بالا را مسدود می کند و جریان هوا را کند می کند.
با این حال، از آنجایی که بیشتر هدفونهای پشت بسته هنوز هم اجازه میدهند صدای خارجی از آن عبور کند، هدفونهای پشت بسته ANC کاهش نویز بیشتری را برای کاهش نویز -25 یا -30 دسیبل ارائه میکنند. اما این بدان معنا نیست که هدفونهای دارای قابلیت حذف نویز فعال بهتر از کاهش غیرفعال نویز هستند.
به طور کلی نشت صدا از یک هدفون پشت باز ویژگی بهتری در محیط های بسته محسوب می شود. نشتی صدا به صدای محیط اجازه می دهد بدون مقاومت عبور کند، به همین دلیل هدفون های پشت باز دارای تهویه عالی هستند و کاربران راحتی بیشتری دارند.
اگر در مکان های عمومی که سر و صدای زیادی وجود دارد از هدفون استفاده میکنید هدفون پشت بسته مناسب شما خواهد بود. هدفون پشت باز دقیقاً برعکس پشت بسته است.
فرق بین هدفون های پشت باز و پشت بسته در چیست؟
تفاوت های زیادی بین این دو نوع هدفون وجود دارد، برخی از آنها صدا و موسیقی را واضح تر از بقیه به گوش شما می رساند، اما مهمترین عامل این است که نمی توان از یک هدفون برای همه منظور استفاده کرد. اگر تا به حال در تصمیم گیری بین هدفون های پشت باز و هدفون های پشت بسته با مشکل مواجه شده اید، جنبه هایی را که این دو نوع را از یکدیگر متفاوت می کند بیان می کنیم.
امیدواریم از مطلب راهنمای خرید هدفون بی سیم استفاده کرده باشید و اگر سوالی در رابطه با خرید انواع هدفون داشتید می توانید با پشتیبانی سوکت در تماس باشید.
مطالب بیشتر؛
بهترین هدفون های نویز کنسلینگ در سال 2022
بهترین هدفون های بی سیم در بازار ایران
بهترین برند های لوازم جانبی موبایل